La força de la gent... i altres, a la tardor de 2019

Diumenge, 26 de D'abril de 2020

Estic començant uns quants treballs basats en els fets que van tenir lloc a Catalunya la tardor de 2019 com resposta a la sentència.
Miro fotografies èpiques que van fer fotoperiodistes com Jordi Borràs i molts d'altres i intento plasmar aquella força i aquelles emocions que vam viure i que ells ja han capturat a les seves imatges.

Observant autoretrats

Dimarts, 01 de De Maig de 2018

En aquesta sèrie he fet autoretrats seguint l'estil de diversos autors:
Van Gogh, Rembrandt, Jawlensky i Cézanne.

Retallar i enganxar

Dimarts, 28 de De Febrer de 2017

GENER de 2016

I ara em fixo en aquests: Velázquez, Bruegel, Rafael i Vermeer.

Vull fer una sèrie de collages de l'estil del que vaig començar amb el de Goya.

Aneu mirant l'exposició i veureu què en surt!

FEBRER de 2017

Això ha estat més reflexiu del que semblava. A punt d'acabar aquest projecte...

ABRIL de 2017

C'est fini!!!

I encara més sobre el 3 de maig.

Dissabte, 05 de De Desembre de 2015

He tornat sobre les interpretacions que ja vaig fer del "3 de maig" de Goya.
Aquesta vegada ho he fet amb un collage amb papers de diferents textures i rotulador en l'escena central on la mort és imminent. Els botxins, com en les anteriors versions, es fan gegants que acaben envoltant els qui van a morir...

Versionant L'absenta de Degas amb el filferro a l'estil Calder

Dilluns, 08 de De Desembre de 2014

He fet algunes versions d'un quadre de Degas que sempre m'ha impactat molt: L'absenta. Veig una dona desesperada, amb l'ànima buida... i és això el que he mirat d'expressar. Després de molts intents en pintura, he acabat passant a les tres dimensions. Aquí us presento dos dels intents amb filferro a l'estil Alexander Calder. Els he titulat: "Le vide de l'âme".

Observant més i més pintors...

Dilluns, 14 de D'abril de 2014

O "la imitadora".
Estic acabant una sèrie de pintures del mateix paisatge però mirant d'emprar altres llenguatges, els de diferents pintors: Klee, Nolde, Cézanne, Delacroix, Turner...
Ja ho etiquetaré tot aviat quan estigui acabat i ben fotografiat!

La Terra Alta

Dimarts, 30 de De Juliol de 2013

I ja he tornat de l’estància pictòrica a Horta de St. Joan!!!
Fantàstics dies i aquí en teniu els resultats. Alguns de més clàssics i altres de més experimentals... A l’exposició els podeu fer més grans.

Deconstruint Venus

Divendres, 12 de D'abril de 2013

I el darrer exercici del curs. Aquí el motiu ha estat una reproducció d'una venus que he anat simplificant.
Hi ha quatre sèries a més de la figura natural:
1. Monocrom i coloracions sobre els ritmes.
2. Interpretació directa dels ritmes amb aquarel·la (sense dibuix previ).
3. El mateix però també jugant amb ceres.
4. La mínima expressió dels ritmes i colors.

3 de maig

Dimecres, 30 de De Gener de 2013

Octubre del 12
I heus aquí uns exercicis d'aquarel·la del curs d'abstracció. Promet ser molt divertit. Aniré posant resultats, quedin bé o malament! Els podeu veure amb detall a l'exposició.
El primer és l'original de Goya sobre el qual treballo. Hem escollit un tema d'entre moltes obres mestres de les quals ens ha fet estudiar els ritmes.

Gener del 13.
La resta són més o menys en ordre cronològic: dibuix dels ritmes, aquarel·la sobre el dibuix dels ritmes, un monocrom sobre el mateix, una interpretació lliure dels ritmes i aquarel·la, un esboç d'una segona interpretació amb ceres i aquarel·la, la segona interpretació dels ritmes i el darrer amb ceres i aquarel·les.

Autoretrat

Dissabte, 26 de De Maig de 2012

De moment només és autoretrat, en el proper s’intentarà la pinzellada “à la Cézanne”! Mireu a l'exposició la còpia, és això el que vull arribar a fer.
L’expressió d'aquest potser és una mica trista, però és el que hi ha. Us ensenyo el dibuix, el detall dels ulls (que diuen que no semblen els meus) i el resultat final amb aquarel·la.

Pintant, pintant, pintant...

Divendres, 30 de De Setembre de 2011

Fa temps que no escric res aquí... només vull dir-vos que tinc ganes de sortir a pintar paisatge.

Em sembla que per a mi és la manera més fàcil de connectar el cervell dret i deixar d'escoltar la xerrameca del costat esquerre. Això ho explica molt bé la Betty Edwards al seu llibre "Aprender a dibujar con el lado derecho del cerebro".

I també en fa una bona descripció amb sentit de l'humor i en un context totalment diferent (un accident vascular cerebral del costat esquerre), una tal Dra. J.B. Taylor, neuroanatomista. El cas és que expressa molt bé què és això de connectar el costat dret! Si us interessa, feu un cop d'ull a aquest vídeo:
www.ted.com/talks/jill_bolte_taylor_s_powerful_stroke_of_insight.html que dura uns 18 minutets.

Bé, i espero que aviat tindreu algunes sèries noves.... ;-)

Ermita de la Misericòrdia a Queretes

Diumenge, 06 de De Setembre de 2009

La Terra Alta i la comarca del Matarranya tenen paisatges gairebé verges d’una bellesa excepcional sobre els quals s’escampem petits poblets i altres monuments que també donen idea de la seva història. Cada any hi vaig a fer una estada a una escola de pintura a l’estiu.

Aquesta composició que veieu aquí són tres exercicis d’estils sobre un mateix tema. Com els jugadors de billar –que han d’especificar la carambola abans de jugar-la– us diré en què consistia l'exercici: densitat de color Nolde, pinzellada Van Gogh, i color expressionista (Die Brucke). Tots eren estudis pel mateix tema naturalista amb aquarel·la i tinta que podeu trobar a l’exposició. Quins us agraden més?

Autoretrats

Dilluns, 15 de De Juny de 2009

Una de les coses que sempre m’he preguntat és per què estan tan seriosos els pintors als autoretrats, amb aquests ulls tan oberts que semblen sortir d’òrbita i amb la cara tan estranya. Ara que n’he fet algun he trobat la resposta. Heu provat mai a posar-vos davant d’un mirall, concentrar-vos en la pintura i, a més a més, no moure-us?

Aquest que veieu aquí és un collage fet amb paper de revista sobre un dibuix previ. L’expressió deu ser la que faig quan em concentro i els colors són extrets dels millors teixits i pells d’actrius i princeses de la premsa rosa (que jo, per menys, no m’hi poso!).

Àngels Povill

Ara fa uns sis anys vaig retrobar gairebé per atzar el plaer de pintar que havia oblidat en fer-me gran.

I m'hi vaig posar de valent!

Us convido a acompanyar-me en aquest viatge.

Totes les obres reproduïdes en aquesta pàgina estan protegides per la legislació sobre drets d'autor.
Queda prohibida la seva reproducció total o parcial.

© Idun 2009